torstai 7. toukokuuta 2020

LOHISOPPAA LUONNOSSA


Syksyllä 2019 Kilpisjärvellä retkeillessämme, päädyimme hankkimaan itsellemme ruokatermoksen. Tuo hankinta on ehdottomasti ollut yksi parhaista hankinnoista retkeilyyn liittyen. Hyvin usein valmistamme jo kotona eväät retkellemme ja ruokatermos on  tehnyt eväiden laadukkuuteen mukavan lisän.
Termos pitää todella hyvin ruuan lämpimänä ja mikä onkaan sen helpompaa kuin annostella valmis ateria astioihin ja nauttia hyvästä ruuasta luonnon helmassa.
Termokseen voi tehdä hyvin erilaisia ruokia. Meidän yksi suosikeistamme on erilaiset keitot.
Alla ohje Olavin lohisoppaan.

 LOHISOPPA (4 hengelle)

n. 6 dl vettä
2 palaa kasvisliemikuutiota
n. 400 g lohta
 750g:n peruna & keittokasvispussi
1-2 dl kermaa
 nippu tilliä

Laita kattila liedelle ja kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot sekä peruna & keittokasvispussi.
Anna näiden kypsyä rauhassa.
Ota levy pois päältä ja lisää kuutioidut lohipalat sekä kerma keittoon.
 Laita kansi päälle ja anna keiton tekeytyä hetki.
Kun lohet ovat kypsyneet,
sekoita soppa
ja ripottele sopan päälle hienonnettu tilli.

Annostele keitto ruokatermokseen, pakkaa eväät reppuun ja lähde luontoretkelle. Sopivan eväspaikan löydettyäsi, nauti eväät:)



P.s. Ohjeen mukaan soppaa tulee reilummin kuin yhden ruokatermoksen verran, joten tarvitset todennäköisesti usemman termoksen tai voit jättää lopun keitosta kotiin ja syödä sen toisena päivänä.


-Annikka ja Olavi-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa mukaan aikamatkalle kuplassa.
Jätähän jonkin viestin matkastasi kuplassamme:)